Golvslipning Stockholm

Golvslipning i Stockholm med skickliga hantverkare till bra pris
Vi ger alltid 5-års garanti på alla arbeten

Golvslipning och parkettslipning i Stockholm

Vi utför golvslipning i Stockholm, med alla tänkbara ytbehandlingar, till högsta kvalitet och till ett mycket bra pris.

Golvslipning i stockholm med Bona Maskiner

Golvslipning i Stockholm har sedan starten 1994 varit PJ Parkettgolvs kärnverksamhet, Vi har varit verksamma i Stockholm i 30 år. Vi erbjuder allt som kan tänkas inom slipning och behandling av såväl trägolv som parkettgolv.

Våra golvslipare färdigställer omkring 30.000 kvadratmeter trägolv per år, vilket skapar en ovärderlig erfarenhet och kunskap inom området. Våra kunder är både företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vi arbetar med nyproduktion lika väl som renovering.

Anlita PJ´s golvslipare för att slipa om era parkettgolv och för att ge tillbaka golven sin ursprungliga lyster och framför allt tillbaka det skydd, som ett nytt ytskikt ger. Vi slipar, restaurerar, lagar och behandlar alla sorters trägolv, med den behandling som just ni önskar.

För att resultatet skall bli det bästa använder våra golvslipare sig av proffsmaskiner och slipningsprodukter från tyska Pallmann och svenska BONA, vilka är ledande inom tillverkning av golvslipningsmaskiner, slippapper och toppbehandlingsprodukter för trägolv.

Du väljer vilken behandling du vill ha och vi utför därefter den erforderliga golvslipningen med tillhörande behandling. Välj mellan flertalet olika typer av ytbehandlingar, som exempelvis lack, olja, hårdvaxolja, infärgning eller varför inte måla ditt golv.

Titta i våra gallerier för exempel på golv med olika sorters behandling. Behöver dina golv repareras eller restaureras ordnar vi givetvis även detta i samband med att vi slipar dina golv.

KLICKA FÖR FRI OFFERT eller maila oss på info@pjparkettgolv.se

Vi garanterar att Du kommer att bli nöjd med resultatet om du anlitar oss på PJ Parkettgolv för att slipa och behandla dina golv. Vi har under åren arbetat med de flesta typer av trägolv och behandlingar. På så sätt har vi  tillgodogjort oss ovärderliga kunskaper inom trägolv.

Vi vet att kvaliteten på de utförda arbeten alltid kommer att vara det viktigaste för oss för att du som kund skall vara nöjd. Eftersom att inget golv är det andra likt, så är vår erfarenhet din bästa garanti. Utöver det lämnar vi även en 5 års garanti på det utförda arbetet.

Självklart använder vi oss bara av erkända leverantörer av behandlings produkter. Lacker, Oljor, LED-Olja och Hårdvaxoljor ifrån BONAPallmann, Ciranova, Vesting, Saico, Osmo och Welin & Co.

Bra att veta om golvslipning och parkettslipning.

Vi använder oss av proffs golvslipningsmaskiner från BONA. Maskinerna är utrustade med dammsugare och suger upp det mesta av dammet som uppstår under slipningen. Den stora bandmaskinen eller Flexisandmaskinen släpper i stort sätt inte ut något damm. Kantmaskinen har lite svårare att suga upp allt damm, då golv ofta är mer eller mindre ojämna längs väggar.

Man kan förenkla det hela med att säga att desto ojämnare golv desto mer damm i luften. Slipningen av trösklar och trappor genererar alltid mer damm då ”sugfunktionen” i slipmaskinen inte blir tät när kantmaskinen till viss del är i luften. Hårdare träslag ger finare damm än mjukare träslag, men i och med att vi alltid dammsuger golven innan behandling så tas det mesta av dammet upp.

Dammet smiter inte igenom stängda dörrar. Har man en öppen yta i anslutning, kök, bokhyllor eller öppna garderober till där slipning sker kan man kanske tänka sig att täcka för med täckplast. Denna tjänst tillhandahåller vi inte.

Viktigt att tänka på innan och efter golvslipning utföres.

Alla möbler på de golvytor som skall slipas måste vara bortplockade och dessa kan ställas försiktigt tillbaka ca 12-24 timmar senare beroende på vilken toppbehandling som valts. Ta bort nerhängande taklampor och allt annat som kan vara i vägen för golvsliparen.

Ta även bort gardiner, tavlor och allt som är känsligt eller dyrbart från de rum och ytor som arbeten kommer att ske på. Se alltid till att ha fräscha golvskydd på era möbler för att förhindra repor och skador på dina golv när ni flyttar tillbaka dem. Lyft tillbaka möbler på golvet, dra inte möblerna på golvet.

Var försiktig med dina lackade och hårdvaxoljade golv den första veckan innan de fått härda till sin fulla slitstyrka.  Observera att mattor inte får läggas tillbaka på golven förrän tidigast 10 dagar efter toppbehandling för att minska risken för färgdifferenser, som kan uppstå innan produkterna helt har härdat ur.

Våttorkning av nylackade golv bör inte göras förrän 10 dagar efter behandlingen då lackerna är vattenbaserade och måste få tid att härda klart. 2k Hårdvaxoljade golv kan våttorkas redan efter dag två när man använder Vax & Clean eller Magic oil Care Refresher.

Har man efter utförd golvslipning haft golven täckta på grund av till exempel målningsarbeten är det en fördel att städar av golven med städ och underhållsprodukten innan man tar dem i bruk igen.

Hur lång tid tar det att slipa och behandla ett golv?

Räkna med att vi kan färdigställa runt 15-40 kvadratmeter per dag beroende på ytans storlek, träslag, behandling och hur ojämt/slitet golvet är.

Vad kostar det att slipa ett parkettgolv?

Här kan man inte säga något generellt pris i om att det finns, så många olika typer av träslag och typer av behandlingar. Storleken på ytan på det golv som skall slipas och behandlas spelar även in mycket på priset.

Våra priser för ett normalstort vardagsrum i Stockholmsområdet ligger mellan 360- 500kr per m2 efter Rot-avdrag, räknat från lackning till den dyraste infärgningen. Priset per kvadratmeter blir ofta lägre för en större yta än för ett enstaka rum.

ROT-Avdraget

För tillfället kan du nyttja Rotavdrag på 30% av arbetskostnaden upp till 50.000kr per person för det utförda arbetet. Läs vidare om vilka villkor som ställs på dig på Skatteverket.

Har du ett större objekt offererar vi gärna med bra priser på det.

Behöver ni hjälp med andra träytor så slipar vi även dessa . Vi slipar även till exempel: Trappor, Köksbänkar.

Snabblänkar:

Lack

Hårdvaxolja

Olja

Färgning

Se några av våra tidigare jobb inom golvslipning i Stockholm

Furugolv
Golvlslipning av gammalt furugolv i Stockholm. Slipat och behandlat med Pallmann Magic oil 2k Ergo white.
ek 3-stav lamellparkett
Golvslipning av ek 3-stav lamellparkett. Behandlad med magicoil 2k ergo hårdvaxolja.
Parkettgolv Fiskbensmönster
Golvslipning parkettgolv i fiskbensmönster, Stockholm. Behandlad med hårdvaxolja Pallmann Magicoil 2K Ergo Sober White.
Furugolv
Golvslipning furugolv, Stockholm. Behandlat med Ciranova Un1Co Natural white.
Furugolv Stockholm
Golvslipning av furugolv, Stockholm. Behandlat med Pallmann Magic oil 2k Ergo soberwhite.
Parkettgolv ektilja
Golvslipning Parkettgolv ektilja. Behandlad med hårdvaxolja Pallmann Magicoil 2K Ergo Easy White.
Ekparkett
Golvlsipning av Ekparkett i Stockholm. Golvet är även behandlat med vesting Ledoil Natural white Uv-härdad hårdvaxolja.
Lamellparkett Ek 3-stav
Golvslipning av Lamellparkett Ek 3-stav i Stockholm. Slipad och infärgad med Loba 2k Antique Oak.
 Stavparkett i fiskbensmönster
Golvslipning av stavparkett i fiskbensmönster, Stockholm. Behandlad med Ciranova UN1CO Chocolate.
Ekparkett Rutmönster
Golvslipning ekparkett i rutmönster, Stockholm. Behandlad med Ciranova UN1CO Natural white.
3-stavs Ekparkett
Golvslipning av 3-stavs Ekparkett, Stockholm. Behandlad med Ciranova Un1Co extra white +20% vitt.
Ekparkett Holländskt mönster
Golvslipning Ekparkett med holländskt mönster. Behandlad med Ciranova Un1Co Extra white.
Fiskbensparkett & Herculesmönstrad Ek
Golvslipning Fiskbensparkett & Herculesmönstrad Ek. Infärgad med Monocoat darkoak.
Furugolv Stockholm
Golvslipning av Furugolv i Stockholm. Behandlat med Pallmann Magic oil 2k Ergo white.

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Lättast kontaktar du oss genom att fylla i en kostnadsfri offertförfrågan.