Undergolv för golvläggning

Vi ger alltid 5-års garanti på alla arbeten

Undergolvet är mycket viktigt för att golvet, som monteras ska bli bra.

Utan ett bra undergolv blir resultatet av det nyinstallerade golvet aldrig bra

Det finns många olika typer av undergolv gjorda i fastigheter från olika byggnads år här nedan nämns några vanliga typer.

KLICKA FÖR FRI OFFERT eller maila oss på info@pjparkettgolv.se

Fastigheter från tidigt 1900-tal och tidigare är ofta uppbyggda med olika typer av furu/gran golv monterade på golvbjälkar och däremellan finns olika typer av isolerings massor. Isoleringen består av  olika material som t.ex halm, lera mm. Dessa undergolv brukar vara väldigt tjocka och har i många hus tagits fram och slipats och behandlats, ofta med goda resultat.

Lägenhetsfastigheter gjorda på 50- 60talet kan ofta ha en sandbädd med nedsänkta reglar, som parkettgolvet ligger spikat på. Dessa golv fungerar ofta inte så bra som undergolv då den befintliga parketten efter många års brukande ofta är mycket sliten och trasig. Den behövs bytas ut och reglarna tas bort och ny sand tillföras innan man sedan antingen lägger in ett nytt undergolv av spån eller likvärdigt, därefter kan nytt parkettgolv läggas in.

Betongplatta av varierande kvalitet är också vanligt i hus från 60talet och framåt. Betongplattans jämnhet styr helt om det går att lägga direkt ovanpå eller om betonggolvet måste avjämnas med flytspackel innan montering av nytt golv. Många av de golv som tidigare har befintliga linoleummattor som ytskikt kräver till viss del flytspackling för att få et undergolv som klarar kraven för ett nytt trägolv.

 

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Lättast kontaktar du oss genom att fylla i en kostnadsfri offertförfrågan.