Massiva Trä och Parkettgolv

Vi ger alltid 5-års garanti på alla arbeten

Massiva trä och parkettgolv finns som bl a stavar och tiljor.

Massiva trä och parkettgolv finns i ett antal olika typer och utföranden. De vanligaste är olika varianter av stavparkett, tiljor, slottsruta, mosaikparkett, basparkett, industriparkett och kubbgolv. PJ Parkettgolv installerar alla dessa massiva golvtyper  i hela Stockholm och vi  kan erbjuda massiva parkettgolv från tillverkare som, APROBO, Almedalsgolv och ARDBO
KLICKA FÖR FRI OFFERT eller maila oss på info@pjparkettgolv.se

Stavparkett av massivt trä.

Stavparkett massivt träStavparkett finns i flertalet olika dimensioner och träslag. Det vanligaste träslaget är ek, vilket finns i de flesta av de hus och lägenheter byggda på 1900-talet och framåt. Parketten finns vanligast i vardagsrummen, men i större lägenheter och hus förekommer det även i övriga rum. Massiva trägolv håller i generationer tack vare sin tjocklek. Vanligaste tjockleken är 16 mm, men 14, 20, och 22 mm förekommer. Standard bredd i dag är 68 mm, men även här förekommer bredd variationer. De längder som normalt används idag är 204, 272, 340, 408 mm, men det finns även längre så som t.ex 612 mm. Vill man ha andra bredder eller längder går det att tillverka, så har man speciella önskemål är det inga problem. Stavparketten spikas eller limmas beroende på vilket undergolv man har att utgå ifrån.

Massiva trä och parkettgolv Ek tilja 27mm, oljad Timberex Dark WalnutTilja är benämningen på längre och bredare golv än stav.

Här finns det en uppsjö av olika träslag att välja på för dina massiva trä och parkettgolv. Det finns också många olika tjocklekar, bredder och längder. De flesta ädelträtiljor kommer i fallande längder från 1000 mm till 2400 mm. Furugolv kan komma i längder upp till 4-5 meter, men går även att få i färdigbehandlat utförande och då med samma längd i paketen på ca 2200 mm. Golven monteras lättast genom skruvning i undergolvet eller genom hellimning mot underlaget om det inte går att skruva. Tiljorna kan skruvas mot befintliga golvreglar, men man måste då använda sig av rätt tjocklek beroende på reglarnas cc avstånd. Tiljorna skall inte läggas med en flytande konstruktion.

Den homogena Ek flerskiktsiljan Wood Millenium från ARDBO är en Ek tilja i lamellutförande som finns i flera olika behandlingar och utföranden. Den är tillverkad i 3 skikt för att bland annat minska de krympningar och svällningar, som en helt massiv tilja alltid utsätts för med de olika temperatur och  fuktighetsförändringarna som kommer med de olika årstiderna i Nordiska klimat.

Slottsparkett, slottsruta eller stjärnparkett som det också kallas är mycket exklusivt.

SlottsparkettSlottsparketten är parketten för slott, herrgårdar och paradvåningar. Parketten är monterad på en furu stomme, med olika mönster av ädelträ som toppskikt. Här finns mycket olika vackra mönster att tillgå, det är bara fantasin som sätter stopp. Den vanligare varianten av mönster är en form av stjärna där av att den kallas för stjärnparkett. Stjärnparketten finns idag även att få tag i mindre rutor på ca 400x400mm och då till en klart lägre kostnad än vad det kostar att tillverka de större rutorna som brukar vara runt 600x600mm och 35mm tjocka.

Mosaikparkett är en mindre parkett som ligger på nät och är tunnare än vanlig stav.

MosaikparkettMosaikparkett  är en mycket vanlig golvbeläggning i kontorsfastigheter då den är mycket prisvård och går att slip många gånger under sin livslängd tack vare sin tjocklek. Dimensionerna på stavarna är 8x23x160mm och Mosaikparketten måste hellimmas mot det befintliga underlaget för att sedan slipas och behandlas med valfri behandling. Mosaikparketten finns vanligen i utföranden som, Tegelmönstrad och Rutmönstrad.

Basparkett är en större variant än mosaikparketten.

BasparkettBasparketten har en tjocklek på 10 mm och bredd och längd på ca 50 mm x 250 mm. Förekommande varianter på mönster är Fiskben, tegelmönstrade och Rutmönstrad basparkett. Basparketten ligger även den på nät och hellimmas mot befintligt underlag. Basparketten slipas och behandlas enligt önskemål.

Industriparketten är mycket slittålig.

Industriparkett kallas den för när de små stavarna står på bredden och blir således mycket högre  16-25 mm och bredden på staven blir då endast 8mm. Industriparketten hellimmas mot underlaget och måste behandlas med en olja eller hårdvaxolja.

Kubbgolv ett mycket slitstarkt och vackert alternativ

KubbgolvKubbgolv finns i ett flertal träslag och är fyrkantiga klossar monterade på nät i ett stående utförande, vilket gör golvet till extremt slit- och nötningsstarkt. Kubben är kapad så att slitaget blir mot träts årsringar. Kubbgolv bör oljas eller hårdvaxoljas.

Efter montering slipas och behandlas alla massiva trägolv till önskad behandling.

Följ oss på Facebook och gå in för att se vilka nya speciella golv som färdigställs.

För snabbast offerering gå vidare och fyll i OFFERT FORMULÄRET eller maila oss på  info@pjparkettgolv.se för en kostnadsfri offert på massiva trä och parkettgolv.

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Lättast kontaktar du oss genom att fylla i en kostnadsfri offertförfrågan.