Kubbgolv från Almedalsgolv

Vi ger alltid 5-års garanti på alla arbeten

Kubbgolv är trägolvet med den enastående funktionen.

Kubbgolv tillverkas som klossar av massivt kraftigt trä som läggs med ändträet uppåt och hellimmas mot underlaget. Golven har en fullständigt enastående stryktålighet och passar bra i miljöer med starkt slitage. Kubbgolven är också kända för mycket goda akustiska egenskaper och har mycket bra ljudabsorptionsförmåga.

Formspråket är helt unikt med oändliga variationsmöjligheter. Kubbgolv anses generellt som ett golv som är mycket förlåtande mot skador och slitage.

KLICKA FÖR FRI OFFERT eller maila oss på info@pjparkettgolv.se

Historiskt har kubbgolven använts i miljöer där det ställts höga krav på tålighet och akustik. Tro det eller ej men det finns historiska belägg för kubbgolv sedan 1000-talet!

Kubbgolv Rökt Ek Hårdvaxoljad från AlmedalsträgolvFram till 1920-talet användes träkubb som gatubeläggning i världens stora städer som exempelvis Paris, New York med flera. Miljontals kvadratmeter med kubb gick åt. Det finns fortfarande vissa gator kvar i bland annat Chicago med kubbeläggning.

Även i Sverige användes kubben utomhus. Exempelvis hade Kungliga Operan i Stockholm kubbgolv på yttergården av stora entrén för att dämpa ljudet av hästekipagen.

Idag kan vi erbjuda kubbgolv från Almedalsgolv  i alla de vanligast förekommande träslagen. Golven kan ytbehandlas med olja eller hårdvaxolja.

Kubbgolv hellimmas mot underlaget, därefter slipas och ytbehandlas golvet.

Kubbgolven finns i 3 olika variationer: BASE, INDUSTRY och DESIGN.

 

Kubbgolv BASE

BASE är Almedalsgolvs standardprodukt inom kubb. Den är 18 mm tjock och finns i furu, gran, lärk ( europeisk ), rökt lärk, ek och rökt ek (genomfärgad svart). Andra varianter kan tas fram efter beställning.

Kubben levereras i remsor som hålls samman av tejp på sidorna. Kubben skall hellimmas mot underlaget och därefter slipas & ytbehandlas på plats.

Grankubb hårdvaxoljad vit från Almedalsträgolv

Kubbgolv kan spacklas om man önskar en tätare och mer lättstädad yta. Golven kan slipas antingen med traditionell golvslipningsmaskin eller med en s.k. ABS-slip. Skillnaden är att ABS-slipen inte slipar ner eventuella ojämnheter mellan kubben utan snarare mjukar till kanterna. I gengäld får man en yta med sensationell känsla, nästan tredimensionell. Dock är det viktigt att påpeka att i detta fall kan golvet inte spacklas, eftersom spacklet då inte slipas bort där ABS-slipen inte når ner.

Kubbgolv INDUSTRY

INDUSTRY är Almedalsgolvs största kubb, främst avsedd för miljöer där man använder pallyftare, truckar eller där golvet utsätts för annat tungt och hårt slitage. Naturligtvis kan man även se Industry som ett alternativ till Base när man helt enkelt önskar en större dimension.

Almedalsgolv tillverkar Industry i furu, men även i gran och lärk om så önskas. Industry-kubben är alltid minst 30 mm tjock. Dimensionen är cirka 70 x 140 mm.

INDUSTRY hellimmas mot underlaget, därefter slipas och ytbehandlas golvet om så önskas. Märk väl, det är inte helt ovanligt att Industry inte slipas eller ytbehandlas alls. Det beror på i vilken miljö golvet ligger och vilka förväntningar man har på ytan. Ett helt oslipat och obehandlat kubbgolv blir med tiden grått och tätt. Om inga speciella krav ställs på färg eller att ytan stöter bort vätskor med mera kan golvet mycket väl ligga helt obehandlat. Detta gäller främst i verkstäder, slöjdsalar eller liknande. Om man däremot önskar en tätare och mer lättstädad yta kan Industry slipas, spacklas och ytbehandlas på precis samma sätt som Base. Golven kan slipas antingen med traditionell golvslipningsmaskin eller med en s.k. ABS-slip. Skillnaden är att ABS-slipen inte slipar ner eventuella ojämnheter mellan kubben utan snarare mjukar till kanterna. I gengäld får man en yta med sensationell känsla, nästan tredimensionell. Dock är det viktigt att påpeka att i detta fall kan golvet inte spacklas, eftersom spacklet då inte slipas bort där ABS-slipen inte når ner.

*Källa Almedalsgolv

Följ oss på Facebook och gå in för att se vilka nya speciella golv som färdigställs.

För snabbast offerering gå vidare och fyll i OFFERT FORMULÄRET eller maila oss på  info@pjparkettgolv.se för en kostnadsfri offert på Kubbgolv via info@pjparkettgolv.se

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Lättast kontaktar du oss genom att fylla i en kostnadsfri offertförfrågan.