Hårdvaxolja för trä och parkettgolv

Vi ger alltid 5-års garanti på alla arbeten

Hårdvaxolja, för dig som vill ha ett oljat golv, men ändå ha en mer skyddad yta.

Hårdvaxolja för ditt trä och parkettgolv ger liv åt ditt golv.

KLICKA FÖR FRI OFFERT eller maila oss på info@pjparkettgolv.se

Slottsparkett Behandlad med Magicoil 2k ergo Hårdvaxolja Hårdvaxolja är behandling för dig som vill ha utseendet av ett oljat golv, men ändå med ett extra slitskydd, men med ett mycket lättare underhåll. Hårdvaxoljans olja tränger ner i träet och och sedan beroende på val av olja, så härdar den i nivå med trät eller låter vaxerna till viss del stanna kvar på ytan, vilket ger en mycket stark och lättskött golv som kommer hålla väldigt länge. Att tänka på är dock att inga trägolv gillar vatten och vatten ska torkas upp så snabbt som möjligt. Tänk lite extra på detta i kök och utanför badrum.

Fördelar med hårdvaxoljan är att det finns möjligheter att punktreparera precis som oljan. Möjligheterna till punktreparationer beror dock på trägolvets skick och ålder. En punktreparation betyder dock inte att det kommer att bli en osynlig reparation. Golvet kan lätt underhållas vid behov med hjälp av ett städ och underhållsvax som då ger en refresher effekt på golvet. 2k hårdvaxoljan är dock inte lika reptålig som lacken, men med hårdvaxolja på golvet istället för enbart olja behöver du inte underhålla dina golv lika ofta som med ett vanligt naturoljat golv, som bör underhållsoljas ett par gånger de första åren. 2k hårdvaxoljan underhålls i samband med att man utför städningen vid användandet av Vax and Clean eller Magicoil care refresher.

Applicering av Magic oil 2k ergoUnderhållet beror till mycket stor del av hur ofta som golven städas med våta städmetoder. Ju oftare våta städmetoder används desto mer frekventare behöver underhållet på golvet vara då vaxets toppskikt städas bort mer och mer. Städar man med Magic oil care eller vax and clean sköter man underhållet samtidigt som man städar. Fördelen med hårdvaxolja istället för vanlig olja är att man kan koncentrera sig på de mer utsatta platserna som kök, matrum, vardagsrum och hallar. Sovrum kan klara sig många år utan att behöva underhållas.

PJ Parkettgolv AB använder sig av 2k Hårdvaxoljor från Pallmann, Vesting, Ciranova, Monocoat, Floorcoat Hårdvaxoljan är vattenavvisande och fungerar även utmärkt på köksbänkskivor, bord, bardiskar mm. En riktigt bra behandlad och rätt städad/underhållen yta tål spill av vin, öl, cola, kaffe, te, fruktjuice och mjölk enligt DIN 68861-1C.

Pallman Magic oil 2k ergo hårdvaxolja
Stavparkett Ek i Fiskbensmönster behandlad med Magic oil 2k Ergo Hårdvaxolja

Saico och Osmo´s hårdvaxoljor är av typen som lägger sig lite mer på ytan och skapar en mer yta att jämföras med lack än vad 2k hårdvaxoljorna från Pallmans Magic oil, Monocoat, Ciranova, Floorcoat och Vestings serier gör.

Magic oil 2K Ergo HårdvaxoljaMagic Oil Care 0,75lMagic Oil 2KMagic Oil 2K Spa

Magicoil 2K ergo är en helt lösningsmedelsfri 2 komponents olja. Magic oil 2K Ergo är extremt matt och får fram en yta som är mycket lik ett vanligt oljat golv, men mycket starkare då den tränger ner och sedan härdar i trät. Produkten är färdig för fullt brukande redan 12-24 timmar efter applicering och är klassad för offentlig miljö.

Magic oil 2k ergo Har halkskyddsklassning R10/DIN 51130 samt DIN 53160(Beständighet mot saliv och svett)

Magic oil serien finns även som en SPA olja och det mycket fina färgerna i Magic oil 2K ergo kan pigmenteras med färgkoncentratet Pall-X C Color Concentrate till en mängd olika färger och nyanser av t.ex Vit, Brun, Svart, Rödbrun och Grå.Magic oil 2K Colour Brun

Magic oil 2K städas och underhålls samtidigt med underhållsprodukten Magic oil Care, ladda ner instruktioner HÄR.

Läs vidare om Magic oil serien på Pallmanns hemsida.

För snabbast offerering gå vidare och fyll i OFFERT FORMULÄRET eller maila oss på  info@pjparkettgolv.se för en kostnadsfri offert på behandling med hårdvaxolja.

AAA SoliditetUC Högsta Kreditvärdighet

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Lättast kontaktar du oss genom att fylla i en kostnadsfri offertförfrågan.