Färgning av parkett och trägolv

Vi hjälper dig att måla, lacka, vitlasera eller färga ditt trägolv.
Vi ger alltid 5-års garanti på alla arbeten

Infärgning Ekparkett med Pall-X 333 vitFärgning av parkett eller trägolv till önskat utseende.

Det finns många olika metoder att använda sig av vid färgning av ett golv.

Färgad stavparkettFärgning av parkett kan göras på många sätt, golvets träslag och skick avgör vilken som är det mest optimala färgnings metoden för just det specifika golvet och färgval. Vi har stor erfarenhet av slipningen och behandlingen med alla dessa olika infärgnings metoder. Det ställs mycket höga krav på golvslipningen då man färgar ett parkettgolv för att resultatet skall bli i toppklass. Parkettgolv och furugolv färgas bäst in med olika typer av 2k oljor och 2k hårdvaxoljor. Furugolv kan även färgas med lut i olika färg, men det resultatet blir minst lika bra och djupt med de olika oljorna. Målning av trägolv är också det ett alternativ, men träkänslan försvinner mer i det alternativet än i något av de andra. Besök vårt galleri för att se exempel på mängder av utförda infärgningar av golv.

KLICKA FÖR FRI OFFERT eller maila oss på info@pjparkettgolv.se

Infärgning toppad med lack

Infärgningssystemet Pall-X 333 Color från Tyska Pallmann är baserat på olja, men går utmärkt att lacka på redan efter endast otroliga 4 timmar (24 timmar för den vita). Perfekt för digPall-X 333 Color som vill färga in ditt golv, men vill ha lack som toppskikt. Välj mellan 7 olika färger eller varför inte ta en naturell, så får ditt golv samma härliga djup och ådring som ett oljat golv, men med lackens underhållsfria skydd.

Nu kan vi även erbjuda infärgningsprodukter från de Belgiska tillverkarna Ciranova och RubioMonocoat här finns ett 50-tal olika färger att välja mellan. Produkterna är mycket snabba tack vare att det är 2-komponentsprodukter och innehåller inga lösningsmedel.

Pallmann kan nu även erbjuda en lack som färgar in dina trä och parkettgolv naturligt. Pall-X Pure är en lätt vitpigmenterad vattenburen 2-komponents lack klassad för offentlig miljö med hårt slitage. Lacken gör att trägolvet behåller det utseende som det har som ny slipat och obehandlat. Många olika fotoexempel på ekparkett kan ni titta på i vårt galleri.

Olja med färg

Färgning av parkett med Timberex Dark Walnut Vi använder oss av 2 komponentsoljor vid infärgning. Ytan får samma matta utseende som med traditionella oljor, men med ett mycket starkare ytskydd och ger dig ett mer lättskött golv. Ciranova, Loba och Rubiomonocoat har ett stort utbud av färger för att färga trä och parkettgolv. Givetvis använder vi oss även av traditionella oljor från t.ex Welin & Co, som har ett mycket stort utbud av olika färgade oljor i sin Timberex serie.

Hårdvaxolja med färg

Pall X-333 Brun och Magic oil ErgoEk Parkettgolv går mycket bra att färga till en mängd olika färger. Välj färger som till exempel grönt, rött, blått eller vanligare färger som, mörkbrun, valnöt, grå, vit och svart. Det finns många olika standard färger att välja på. Vi använder oss av produkter från Pallman, Ciranova,  Loba och Rubiomonocoat. I vårt galleri finns många fina infärgningar att välja mellan

Det går bra att färga andra träslag också, men man bör alltid göra ett prov först för att se hur det kommer att bli då färgernas färg är framtagen för att färga träslaget ek. Andra träslag har andra hårdheter, strukturer och grundfärger vilket gör att färgen inte alltid riktigt överens stämmer med färgprovet för ek.

Luta trägolv

Naturell eller Vitlut används framför allt som grund för att hindra trägolv, särskilt furugolv från att gulna och vid vitpigmentering. Man kan använda sig även av olika färgad lut för att få djupare och jämnare infärgningar på furugolv eller vid färgning av parkett och massiva ek golv, som skall toppbehandlas med olja eller hårdvaxolja. Det går inte att lacka på ett lutat golv pga PH halten i luten. Lut finns från t.ex Welin & Co och Bona. Vi försöker minska användandet av lut då det är en frätande produkt och därför använder vi oss istället av olika nyanser av vita 2 komponentsoljor och hårdvaxoljor för att få fram samma utseende.

Måla trägolv

Bona Trägolvsfärg vitMålning är ett alternativ som fungerar lika bra på trägolv så som furugolv som på ekparkett. Ytan blir helt färgad till den kulören som används. Vi använder oss av Alcro Studio Trägolvsfärg som finns i alla färger som kan brytas fram i NCS- skalan. färgen behöver inte överlackeras utan har likvärdig styrka som vanlig hemmamiljölack. Kontakta oss för att måla trägolv och parkettgolv i Stockholm.

Såpat furugolv

Såpa är en gammal golvbehandlingsmetod som nästan är utdöd i dag på grund av att det kräver att man skurar golvet sitt furugolv med såpa minst en gång i veckan och i början 3-4 gånger i veckan. Detta för att golvet skall bli slitstarkt . Förr såpaskurade man golven vilket ledde till att man stärkte golvet med såpan och samtidigt borstade bort all svag ytved i golvet. Golvet blev på detta sätt mycket hårt och starkt. Det är vanligare idag att man använder sig av hårdvaxolja i vit nyans, vilket i stort sett ger samma utseende, men ger ett mycket mer lättskött och hanterligt golv. Det går dock fortfarande att vitsåpa furugolv om du önskar dig den traditionella såpningsmetoden.

Följ oss på Facebook och gå in för att se vilka nya speciella golv som färdigställs.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.
För snabbast offerering gå vidare och fyll i OFFERT FORMULÄRET eller maila oss på  info@pjparkettgolv.se för en kostnadsfri offert på färgning av parkett och trägolv.

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Lättast kontaktar du oss genom att fylla i en kostnadsfri offertförfrågan.